Emprendre amb YUZZ. Passió i actitud.

El programa YUZZ, impulsat pel Banco Santander, dóna vida cada any a centenars de projectes emprenedors i  innovadors de joves de tot Espanya. I aquest 2015 és el primer any que es realitza a la Universitat de Barcelona dins del Barcelona Institut d’Emprenedoria.

Ja farà un temps que va començar el meu intens camí en el món de l’emprenedoria – per això em vaig inscriure l’any 2012 al programa YUZZ – un camí més que interessant i molt recomanable, és clar a estones ;-). I per molt tòpic que soni, més que necessari. És una cosa que no em canso de repetir.

Diàriament poso en marxa la meva batedora de projectes StartupClic i d’ella sorgeixen idees de negocis per emprendre, on segur que molt aviat ens trobarem. Però passar d’una simple idea a alguna cosa rendible es pot considerar tot un art. Quan em vaig presentar al programa YUZZ a Tarragona promogut entre moltes altres entitats, per Tarragona Impulsa. Em van escollir i vaig anar disposat a col·laborar, co-crear i impulsar. I així va ser. L’experiència va ser genial i va canviar el rumb de la meva vida. Vaig aprendre a reinventar-me i segueixo reinventant projectes a diari. Les classes rebudes, les tutories amb els “joves” de SECOT, la resta de companys i de projectes seleccionats i la gent que he conegut en diversos sectors em van donar una energia enorme i les eines necessàries. Després de set mesos molt intensos de programa vaig saber que era el guanyador de YUZZ Tarragona. ‘Uau! Quina emoció! En aquell moment em pensava que anava directe cap a l’abisme de Helm.

10342012_10153035311889785_8489883631405802715_n

Al llarg del Programa YUZZ vaig idear i crear PosterClic. Una plataforma de pòsters científics amb múltiples funcionalitats. Un projecte nou molt ambiciós a camí de la ciència, les TICs i la innovació. Alguna cosa en el que crec i m’encanta. Amb ell vaig aconseguir alguns premis, però vaig comprovar que calen moltes coses perquè un projecte innovador es converteixi en un negoci d’èxit. No només necessites un bon projecte que solucioni un problema, es diferenciï de la resta de l’oferta, i disposi d’un model de negoci escalable, necessites altres qualitats: saber crear l’equip adequat (i saber treballar en equip), organització, actitud, concreció, perseverança, una enorme capacitat comercial i de networking, i un component clau com la passió. Ah! I no oblidem la sort (i el “moment”). Recordo aquells inicis com un dies molt moguts, emotius i intensos, però estava confiat en que acabarien arribant a bon port.

Molts dels joves participants i projectes de YUZZ no finalitzen el programa, molts dels que ho acaben abandonen el seu projecte al cap de mig any, i només uns pocs encara segueixen actius al cap de 3 anys. Però així és com funciona, benvinguts a l’apassionant vida de l’emprenedor!

Programes com el YUZZ impulsats pel Banco Santander o altres entitats són essencials per crear idees i projectes innovadors i generar un brou de cultiu ric i prometedor. Les sinergies creades en aquest tipus de programes són infinites i imprescindibles per a qualsevol societat.

Així que us convido a ser creatius i a participar amb els vostres projectes a programes d’aquest tipus.

‘Dream and Innovate! Ens veiem aviat!

 

Pep Orellana

 

2 comentarios
 1. Jordi Vallès
  Jordi Vallès Dice:

  Molt bon dia,

  estic interessat en participar al programa d’aquesta edició. Podria saber quan es podran fer les inscripcions?

  Gràcies

  Responder

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *