L’Entrevista: Bernardo Sá Pereira

Bernardo Sá Pereira és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona. Al 2013 va incorporar-se a Octocamvision, l’empresa pionera en l’ús de drones a Espanya, per aportar la seva experiència en ventes i gestió comercial. Actualment és Soci i Director Comercial de l’empresa.

 

Ets jove. Què has fet per arribar on estàs?

Per arribar on som simplement hem sabut desenvolupar una passió en una idea de negoci rentable i explorant-la al màxim. Sona a tòpic, però si el que fas no t’agrada, mai arribaràs a ser el millor. 

Explica’ns… com va començar la teva aventura amb Octocamvision?

Tot va començar com una afició del soci i director tècnic David Ferré, que ja amb 14 anys va començar a practicar l’aeromodelisme amb helicòpters i avions a escala. Va viure l’evolució del sector i va ser al 2010 quan es va interessar en les primeres plataformes drone, que començaven a usar-se en feines comercials a països com EUA o Suissa. Primer va intentar adaptar càmeres als helicòpters que disposava, però al veure que els resultats no eren els òptims, va decidir comprar el primer drone al 2011 i fins ara.

Ara… quan vau començar éreu dels primers… ara el mercat es troba massa saturat?

És cert que quan vam començar érem dels primers a disposar d’aquesta tecnologia a nivell nacional. Actualment, hi han moltes empreses que ofereixen serveis audiovisuals però amb grans carències. Principalment es tracta d’autònoms amb equips poc professionals que fan feines a preus molt assequibles. Empreses que es dediquin al 100% a viure de la tecnologia drone n’hi han molt poques.

Què creus que teniu que us diferencií?

Nosaltres ens diferenciem perquè oferim qualitat, professionalitat i experiència. Invertim molt en tenir la darrera tecnologia, les millors càmeres i els millors equips. Estem acostumats a treballar en produccions molt potents i això exigeix tecnologia punta constant i efectivitat a l’hora de treballar.

I be… amb la legislació vigent…. hi ha molts impediments?

A Espanya, per poder operar legalment de forma comercial amb drones cal ser empresa de treballs aeris. Això, d’entrada, ja ens és bo, perquè redueix les empreses que estan en el sector. El problema ve amb les limitacions de la normativa. No podem volar en espais aeris controlats ni sobre concentració de persones i pobles o ciutats de cap mena. Estem perdent molta facturació a costa de la llei, però sembla ser que aquesta serà modificada per poder accedir a aquests tipus de feines puntualment.

Parlant una mica més del tema personal… un perfil emprenedor com el teu és molt interessant per grans empreses. Per què emprendre?

Emprendre amb èxit per a nosaltres és aconseguir viure d’allò que t’agrada. És cert que ara mateix podríem estar treballant en grans empreses amb sous molt superiors però el nivell d’implicació mai seria el mateix. No m’imagino a mi mateix treballant per un altre. Ens agraden els nous reptes, plantejar nous projectes dia a dia i seguir creixent com a empresa.

En una paraula…

  • Octocamvision és per mi… passió
  • Ets una persona… inquieta
  • Un personatge referent…tot aquell que ha aconseguit fer de la seva passió una forma de vida

Quin consell donaries als emprenedors?

Principalment que no es rendeixin. No és un procés senzill iniciar un negoci. Sovint la gent es rendeix aviat. Cal molta constància, dedicació i esforç per anar assolint les metes que et proposes. A vegades no es qüestió de mesos sinó d’anys, fer que un negoci comenci a funcionar. I sobretot, que el seu objectiu no sigui guanyar diners, sinó oferir un servei excel·lent als seus clients, i això, a la llarga, els portarà a ser rentables econòmicament.

Per acabar… en una frase: Què és l’emprenedoria?

L’emprenedoria es innovació, és el no-conformisme, és la forma de fer les coses d’aquelles persones que volen canviar el món.

Moltes gràcies Bernardo! 

Bernardo Sá Pereira

Bernardo Sá Pereira

Socio & DIRECTOR COMERCIAL

Octocamvision és l’empresa pionera en l’ús de drones a Espanya.