6 PASSOS DE LA IDEA AL NEGOCI

Gerard Rossell

CEO i fundador de Ski TIME

6 Passos de la idea al negoci

Les idees per si soles no valen molt, són en la interconnexió d’aquestes, l’execució I modificació on està el valor més gran. Des d’un web de contractació de vols, a una pastisseria com un taller de reparació de camions, tots han sorgit d’algú que en el seu dia va pensar-hi I seguir uns passos, més o menys encertats, fins a tenir un model de negoci que funciona.

1-Soluciono algun problema amb la idea que proposo?

En primer lloc, hem de reflexionar plenament si la nostra idea té algun valor per a la gent. No serveix preguntar-li a amics I família, que normalment acostumen a donar dues respostes; quina gran idea o quina bajanada, així que el criteri molts cops et pot desconcertar. El més senzill és veure si soluciona algun problema, facilita la vida, ofereix quelcom que estalvia temps o millora la qualitat de vida? Doncs endavant.

6 PASOS- corregit

2- Hi ha mercat, en sóc expert i existeix ja el que faig?

Com és de gran el mercat? Quanta gent consumeix el producte o servei que penses oferir? El coneixes plenament? Qui és el o la referent en aquell mercat, t’hi pots apropar o en pots aprendre? T’apassiona aquest producte o el sector des de fa temps? I a vegades, una pregunta molt bàsica, però que no ens fem, el que plantejo existeix o ha existit? Si és no, pot ésser que no coneguis suficient el mercat, que sigui un model de negoci que no doni rendibilitat (no només que doni beneficis, sinó que cobreixi despeses) i l’última opció, és que hagis trobat un ‘llac blau’ i guanyis molts calers. Que ja existeixi no és dolent, com ho pots millorar, quin valor afegit pot tenir la teva empresa? Aquí estarà el perquè la gent voldrà que li cobreixis les seves necessitats.

3-Fer una prova mínima amb el que ofereixo.

Des de l’acadèmia se’n diu Lean Startup com a mètode, però no deixa de ser fer un prototip amb pocs calers i anar-ho amortitzant i millorant. Per exemple, per posar-ho en marxa em costa molt diners? Millor repensar-s’ho. Tinc una manera de provar-ho sense haver de córrer jo el risc? Doncs endavant. Imagineu que vull fer un producte alimentari que es vengui als supermercats, què és la canya, que tots els amics i amigues els ha agradat, però per començar necessito gastar-me 15.000 € en maquinària, contractar 3 persones, llogar un local, i molts altres costos sense saber si als usuaris els agradarà. En comptes de córrer tot aquest risc, que pot ser més bé una aposta, perquè no provo de fer una producció mínima, diguéssim 30 unitats, vaig a una fira gastronòmica que en tenim tantes al país o fins I tot a la universitat, I els dono a provar, tinc preparades algunes unitats per vendre-les i d’aquesta manera conec la reacció, tinc temps d’adaptar-me i vaig construint un argumentari de venda, un model de venda a través del que vol la gent i no tant del que jo vull que comprin.

4-Preparar un pla de negoci contemplant tots els costos.

Buscar-se la vida, els calers per fer inversions com a emprenedor/a et faltaran però no són una excusa per no començar. M’he trobat amb un munt d’emprenedors que et diuen, tinc una bona idea, però em falta el finançament. I després, serà una altra excusa. El que s’han d’eliminar les excuses i trobar motius per realitzar els objectius, buscar solucions I anar-hi amb tota la força I empenta possible. Al principi contemplar salaris i altres és una manera de matar el teu negoci abans de néixer. Pots mantenir una entrada de diners, mínima, aliena al negoci que estàs començant? Doncs intenta-ho perquè d’aquesta manera no trauràs cash-flow I podràs reinvertir tot el que entra en el negoci per millorar sistemes, augmentar productivitat, realitzar proves.

5- Començar.

Si, es tracta de començar, de treure’t les pors de sobre de si sortirà malament, de si que diran I escriure la teva pròpia història, provar-ho I encaminar-ho per trobar usuaris que tinguin necessitats que hagin de ser cobertes amb el teu producte I servei, I fer-ho arribar a tothom que en pugui donar ús.

6-Corregir errors, adaptar-se I seguir endavant.

Cada un temps, has d’analitzar com funciona el teu projecte, quins errors has comes I què has de fer per no tornar-los a repetir en un futur. Què has après fins ara? Adaptar el model de negoci amb tot el feedback dels usuaris, I sobretot, vés molt amb compte amb els consells que et vagin arribant, sobretot, pensa si la persona que t’aconsella està corrent algun risc econòmic quan t’aconsella? O bé, està disposat a córrer-lo? Ha creat mai una empresa I ha anat endavant? Llavors plantejat el què et diu, escolta però finalment les decisions les prendràs tu mateix/a

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *