• Jonàs Sala Crowdfunding Verkami

L’Entrevista: Jonàs Sala

Jonàs Sala és el co-fundador de Verkami, juntament amb el seu pare i el seu germà van crear una de els primeres plataformes de microfinançament d’Espanya. Ara, Verkami i la Universitat de Barcelona, sota la coordinació del BIE, s’han unit per oferir la primera convocatòria de crowdfunding per projectes de la Universitat.

Verkami ofereix un dels majors ratis d’èxit del món, 3 de cada 4, i unes condicions molt favorables per assolir els objectius.

Segueix llegint i descobreix alguns secrets més sobre el Crowdfunding.

Hola Jonàs!

Hola nois!

L’any passat, el 2014 el sector del Crowdfunding a Espanya va tenir un augment del 114%. Quins factors van determinar aquest auge?

Nosaltres entenem que aquest auge és degut a que el crowdfunding no és només finançament: també és una manera pels creador d’arribar a nous públic, augmentar la popularitat del seu projecte o crear vincles més forts amb els seus seguidors. Tot això transcendeix el finançament, i fa que el crowdfunding s’hagi convertit en una alternativa potent als models de finançament i producció tradicionals, ja que aporta molt més que el finançament, com en els altres casos, sinó que a més de tenir els diners per tirar endavant la teva iniciativa, guanyes en moltes altres facetes, igual o inclús més valuoses. Molts del autors i creadors han dut a terme ja més d’una campanya per finançar diversos projectes, això demostra que és un model sostenible si es treballa bé.

En una enquesta recent entre els creadors que han passat per la nostra plataforma, un 76% destacaven que si haguessin de tornar a finançar un projecte semblant al que havien finançat, tornarien a fer un Verkami.

Segons tenim entès, la legislació només regula el crowdfunding de inversions i préstecs, creus que el de recompensa també seria necessari?

Per tal de funcionar, no es necessària cap legislació específica pel crowdfunding de recompensa. Es tracta de vendre productes i serveis en el fons, però aquests productes i serveis encara no son realitat, son només projectes. Es una diferència de concepte, però que es pot gestionar sense cap problema, igual que hi ha desenes de plataformes de compra i venta a internet. Però el que si que reclamem és que amb la confiança i aportacions de molts petits consumidors culturals s’està donant sortida a milers de projectes creatius i culturals. Perquè no donar-los una figura i que tinguin els mateixos o algun incentiu com els grans mecenes?

Parlant de recompensa, préstecs, inversions…  quins tipus més de microfinançament ens podem trobar?

Avui en dia hi ha tres categories principals de crowdfunding:

  • El de recompensa, que és el que duem a terme nosaltres.
  • El de préstec o d’inversió, més destinat a empreses o iniciatives que busquen molts petits inversors, i la gent que hi participa busca tenir un retorn en beneficis.
  • I el de donació, que utilitzen ONG principalment per finançar projectes solidaris, on normalment no hi ha un objectiu tancat a assolir i a canvi de les aportacions no s’ofereixen recompenses.

Aquests tipus de micromecenatge, té algun públic específic? Quins és el perfil més comú de persones donen suport als projectes?

Cada creador té el seu públic, i a ells han de dirigir principalment els projectes, les campanyes i la difusió. Hi ha tants tipus de mecenes com diversitat de projectes culturals. El que si que tenen en comú, es que son gent que utilitzen habitualment les noves tecnologies i les xarxes socials. Ja que es on es concentra principalment la difusió i l’activitat al voltant dels projectes, a través de les xarxes socials. Si no n’ets usuari habitual, és complicat que t’arribi el projecte.

Ara passem al punt de vista de l’emprenedor: què ha de tenir un projecte per ser seleccionat a la vostra plataforma?

Treballem amb projectes creatius i culturals amb el sentit ampli de la paraula. Projectes científics o de disseny com els que participaran en la convocatòria del BIE i la UB entenem que també son creatius.

Si el projecte està ben plantejat, presenta unes garanties de que es podrà dur a terme si aconsegueix l’objectiu i entra dins d’aquesta categoria de projectes, te un espai a Verkami per tal d’explicar la seva proposta al seu públic i dur-la a terme si aconsegueix els suports necessaris. Nosaltres l’acompanyarem en tot el procés per tal d’ajudar-lo a plantejar la campanya de manera que tingui les màximes garanties d’èxit. A Verkami tenim un porcentatge d’èxit del 70% entre les propostes publicades, és a dir, que gairebé 3 de cada 4 propostes aconsegueixen l’objectiu que buscaven, la més elevada del món. Això és gràcies a aquest acompanyament que fem amb tots els projectes en l’elaboració de la seva campanya.

Tants casos en els últims anys… segur que podeu donar un consell als emprenedors: 3 claus per l’èxit

I tant! Hi ha tres punts principals per tenir èxit en una campanya de micromecenantge:

  1. Una bona preparació de la campanya i la comunicació, previ a la publicació de la mateixa.
  2. Un objectiu ajustat a les necessitats mínimes per tirar endavant el projecte i complir amb els compromisos adquirits amb els mecenes de la campanya.
  3. I una bona execució posterior, una difusió activa i efectiva per tal de fer arribar la teva proposta al públic objectiu i que si hi estan interessats facin les seves aportacions.

Entrant en terreny més personal, què us va portar al teu pare, el teu germà i tu, que a més vas fer el Doctorat en Física, a emprendre i crear Verkami?

Tots tres, malgrat les nostres formacions diverses, biòleg, historiador de l’art i doctor en física, érem grans amants de l’art i la cultura. Vam descobrir el fenomen del crowdfunding que just estava començant als USA, i vam pensar que els autors de casa nostra necessitaven una eina per poder dur a terme les seves campanyes i que nosaltres ho podríem fer bé. I sense experiència prèvia en emprendre però amb moltes ganes i feina, ens hi vam posar… i fins al dia d’avui!

14986722294_da2c1b18fe_o

Aquest esperit emprenedor sempre es porta dins! En què ha canviat, Verkami,  les vostres vides?

Hem conegut a moltíssims artistes i creadors que admirem i hem pogut treballar amb ells per fer realitat els seus projectes culturals i creatius. I n’hem descobert moltíssims de nous, hem pogut gaudir de les seves obres fetes amb crowdfunding i a mes hi mantenim una molt bona relació.

Ara ens dediquem al 100% a Verkami, i és la nostra passió, perquè ens permet estar en contacte amb el món de la cultura i ajudar a fer realitat projectes increïbles, el que és molt reconfortant.

Defineix en una paraula…

  • La meva passió és… la cultura
  • Sóc una persona… Tranquil·la
  • El meu referent és… Albert Serra

Quin consell donaries als emprenedors que necessiten finançament?

Que preparin molt bé la seva proposta a tots els nivells, que hi treballin abans de posar-se a buscar finançament.

En una frase…. què és l’emprenedoria per tu?

“És vèncer la por innata al desconegut, i llançar-te al buit d’allò que t’apassiona.”

Moltes gràcies Jonàs! 

Pot ser també t’interessa:

L’Entrevista a Jordi Safont: General Partner de Lanzame Capital, una inversora en Start Ups, amb un sistema anomenat Pledge Found.

L’Entrevista a Bernardo Sa Pereira: Director Comercial d’Octocamvision, empresa pionera en l’ús de drones a Espanya i ex alumne de la Unievrsitat de Barcelona.

Verkami

Verkami

Micromecenantge per les teves idees