Empreses a 1€

Sembla que en els últims anys els nostres polítics s’han despertat i han començat a inundar-nos amb iniciatives per fomentar l’emprenedoria. Totes les mesures proposades, per mi estan bé, però la majoria d’elles, malauradament, arriben tard, com el nou sistema de meritació d’IVA, i totes elles són xicotets detalls que tampoc crec que solucionen la vida a ningú.

Una de les propostes que més m’ha sobtat és la de la possibilitat de constituir empreses amb 1 € de capital social, tot i que, després, en mirar la lletra menuda de la proposta, s’especifica que no és que siguin empreses amb 1 €, sinó que donaran entre 6 i 12 mesos des del dia de la constitució per a què l’emprenedor reuneixi els 2.999 € restants per tenir els 3.000 € mínims per constituir una S.L -més o menys com ara passa amb les S.A. i els seus 60.000 € mínims-. De nou, una mesura que s’agraeix, però que tampoc solucionarà la vida a ningú.

La veritat, si els nostres legisladors volen ser innovadors, no sé per què no analitzen fórmules que tenen altres països i que funcionen molt bé. Per exemple, als USA es poden constituir L.L.C.’s -que seria l’equivalent a les nostres S.L.- amb $0 de capital social. Si algú vol constituir una empresa sense capital social és el seu problema, ¿per què el legislador ha de forçar a què tingui 3.000 € o qualsevol altra quantitat arbitrària de capital social mínim inicial? De fet, als USA van una mica més enllà i si vols constituir una L.L.C., abonant un recàrrec sobre la taxa de la constitució, pots tenir l’empresa constituïda en, literalment, dues hores. Si no s’abona el recàrrec, l’empresa queda constituïda en 48 hores.

¿Per què no proven els nostres polítics en implantar iniciatives com aquesta?

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *