UB – trobada Interreg Europe, projecte TRINNO

La UB participa a Hongria en una nova trobada Interreg Europe del projecte TRINNO

Interreg Europe del projecte TRINNO

Regions europees discuteixen a la Szeged els seus “Plans d’Acció Somiats” per a acostar la innovació digital als seus sectors tradicionals


El consorci del projecte TRINNO (http://www.interregeurope.eu/trinno/), en el que participa la UB, a través del Barcelona Institut d’Emprenedoria (BIE), es va reunir aquest mes d’octubre a Szeged, al comtat de Csongrád a Hongria, en el seu quart esdeveniment d’aprenentatge interregional.

La trobada, que va ser allotjada pels socis hongaresos ELI-HU Research and Development Non-Profit Ltd i el govern del comtat de Csongrád, es va celebrar entre el 2 i el 4 d’octubre. Els socis amfitrions van convocar grups locals d’estudiants, emprenedors i persones que treballen en el camp de la innovació en aquest territori. Amb ells, es va obtenir una visió general sobre l’entorn innovador d’Hongria i Szeged i es van abordar els temes de digitalització, els seus reptes socials i les tecnologies futures que arriben a les regions europees.

En aquesta trobada, entre altres ponents, varem escoltar en David Martínez, coordinador de la Comissió 22@ de l’ajuntament de Barcelona, ​​que va presentar el cas del Barcelona 22@, un districte innovador que ofereix espais moderns per a la concentració estratègica d’activitats intensives de coneixement i que, actualment, està en revisió i discussió amb la participació de molts agents diferents, i l’Aurelio Jiménez Romero, soci principal de l’Interreg Europe Innova Foster, que va compartir la seva experiència en polítiques de foment d’ecosistemes empresarials.

A part, es van organitzar sessions participatives, presentació d’empreses innovadores locals  i una visita d’estudi. L’objectiu principal de la trobada, però, va ser la presentació dels “Dream Action Plans” (Plans d’Acció Somiats), per part dels socis. A partir de bones pràctiques de 5  regions diferents, es va discutir sobre possibles inversions per a microempreses; maneres d’establir xarxes avançades entre diferents sectors, indústries i empresaris; maneres d’incorporar les innovacions digitals als sectors tradicionals; i la manera d’atraure inversions per part dels governs públics. Van sorgir unes bones primeres idees concretes, que són l’embrió dels plans d’acció local, a anar escrivint a partir d’ara per part de cada soci.

El BIE, de la Universitat de Barcelona, va tenir un paper important durant tota la trobada, com a advisory partner que és, especialment en la formulació i discussió de les millors estratègies i accions a formular a cada regió per la transformació digital de les seves economies.

El consorci del projecte es reunirà per a la cinquena reunió interregional a Eslovènia, a l’abril de 2018, en la reunió que serà organitzada pel soci “Heart of Slovenia”.

Trinno

Llista de socis en el projecte TRINNO:

  • Arezzo Innovazione (Itàlia)
  • ELI-HU Research and Development Non-profit Ltd. (Hungria)
  • Regional Government of Csongrad County (Hungria)
  • WestBIC (Irlanda)
  • Northern and Western Regional Assembly (Irlanda)
  • Development Centre of the Heart of Slovenia (Eslovènia)

Universitat de Barcelona (Espanya) http://www.interregeurope.eu/trinno/

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *